Lift Systeem

Ons liftsysteem is speciaal ontwikkeld om volledig automatisch lege bakplaten uit de ovenkar te halen en weer volle bakplaten terug te zetten in de ovenkar. Dit gebeurt allemaal volautomatisch en hiervoor is geen krachtstroom nodig. Er kan een reguliere 220V worden gebruikt in combinatie met een luchtaansluiting.
De bakplatenlift is geheel in RVS vervaardigd en daarmee onderhoudsvriendelijk. De machine is stil in gebruik en werkt efficiënt.

Aandrijving
De aandrijving van beide liftsytemen gebeurt d.m.v. opsteekmotor die ferqeuntie gerelegd aangestuurd is. De aanvoer een afvoor van bakplaten gebeurdt d.m.v. zuigerstangloze luchtcilinders. Het liftsyteem kan volledig zelfstandig werken en hoeft alleen maar een signaal te hebben of er een lege bakplaat wordt gevraagd.

Detectie bakplaten
De detectie van de bakplaten gebeurt aan de hand van sensoren. Het liftsysteem is zo ontworpen dat het niet uitmaakt of de ovenkar vol ligt of niet. De eerste sensor detecteert de positie waar een bakplaat kan liggen en een tweede sesnor kijkt of er wel of geen bakplaat ligt. Hierdoor maakt het dus niet uit of de ovenkar vol ligt of dat er zelfs in ket proces nog bakplaten bij komen liggen of verwijderd worden.