Stick Inserter

De stick Inserter is een automatische spiesmachine en speciaal ontwikkeld voor het machinaal produceren van saté in combinatie met een vormmachine.

De producten worden gevormd door de vormmachine en vervolgens door de Stick Inserter automatisch voorzien van een stok. De goede integratie met de vormmachine zorgt dat er snel en eenvoudig een hoge kwaliteit saté geproduceerd kan worden.

De machine is geschikt voor het maken van saté van vlees, kip, vis, groente en vegetarische producten.

Deze spiesmachine is compatible met de GEA Multiformer en de GEA Freshformer en kan hiervoor uitgevoerd worden in een 400 versie en een 600 versie. De Stick Inserter wordt met de vormmachine gekoppeld door een eenvoudige mechanische koppeling en één signaalkabel.

De capaciteit wordt uiteindelijk bepaald door het aantal producten in de vormplaat en de stoklengte.
Afhankelijk van het type product kan een snelheid gehaald worden van 30 slagen per minuut. Zo kan er voor een gemiddeld product een output van wel 18.000 producten per uur gerealiseerd worden.

Verder beschikt de machine over een variabel regelbare uitvoerband, producten kunnen continue uitgevoerd worden of met een vaste tussenafstand.

Belangrijke specificaties

  • Automatisch vormen en inprikken
  • Tot 30 slagen per minuut, product afhankelijk
  • Geschikt voor stokken tot 200mm

Toepassingen

Download

  • Zeer hoge capaciteit
  • Verschillende vormen & producten mogelijk
  • Snelle productwissels
  • Verschillende stok lengtes mogelijk
  • Gemakkelijk schoon te maken

Cassette systeem
Wanneer de automatische spiesmachine wordt uitgevoerd voor kleine producten zoals de cocktail saté kan deze uitgevoerd worden met een cassette systeem. Hierbij zijn de stokkenmagazijnen in de machine uitwisselbaar, door meerdere magazijnen te gebruiken kunnen de extra magazijnen gevuld worden naast de machine. De stilstand bij het aanvullen van de stokken wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Spreidband
Met een spreidband kunnen verschillende producten uit elkaar worden gelegd. Door om en om de product stroken met een andere snelheid weg te transporteren ontstaat er meer ruimte tussen de producten. Hiermee wordt bijvoorbeeld voorkomen dat producten tegen elkaar bakken in de oven.

Product specificatiesSTI 400STI 600
Spanning380 V380 V
Vermogen0,18kW0,18kW
Luchtaansluiting6 bar6 bar
Bandbreedte400 mm600 mm
Gewicht200 kg250 kg
Maximale capaciteit30 slagen/min30 slagen/min