Automatic Stick Inserter (NE)

De “Automatic Stick Inserter” is special ontworpen voor het produceren van stukjes vlees, vis, groenten etc. op een stokje. De stokjes die op deze machine toegepast kunnen worden zijn zowel de ronde stokjes of platte stokjes als bijvoorbeeld de “gunshaped” stokjes. Hiervoor dient alleen het cassette waarin de stokjes zitten anders te zijn. Hierbij dient wel altijd de dikte of diameter van het stokje gelijk te zijn. Verder zit de gehele bediening gebouwd in complete RVS kast die goed waterdicht is. Alleen aan de buitenzijde van deze kast zit een reset knop en een aan/uit knop. Om te zorgen dat tijdens het produceren niemand met zijn handen of vingers bekneld kan komen zitten is alles goed afgeschermd. De afschermkap bij de invoer is voorzien van een veiligheidsmagneet.

Deze zal meteen worden verbroken als men tijdens het produceren hier tegen aan zou komen. Waardoor onmiddellijk de machine in storing valt. Deze storing dient hierna weer door de rest knop gerest te worden. Verder is de product rol eenvoudig aan te passen of om te wisselen aan de hand van het product wat aangestoken dient te worden. Deze product rol is opgebouwd uit allemaal losse schijven die eenvoudig te (de)monteren is.

De machine werkt op netspanning en luchtdruk. Indien er geen luchtdruk aanwezig is kan de machine ook uitgevoerd worden met een compressor.

Voor het plaatsen van de stokjes in het cassette, dient het magazijn uit de machine gehaald te worden. Deze zit geborgd met een indexeerpen. Het vullen van de stokjes is hierna zeer eenvoudig. Maar om door te kunnen produceren is het wel verstandig om twee cassettes te nemen. Die om de beurt in de prikunit gezet en gevuld kunnen worden. De snelheid van de machine is ongeveer 4 keer zo snel als met de hand. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort product en aantal producten dat aangestoken moet worden.